Salariul contează, dar nu face toți banii

REMINDER - Invitație de presă – 14 octombrie, ora 11.30 - 16.30, Hotel Marriott

98% dintre angajați nu își fac treaba împinși de la spate de salariu și o treime din ei recunosc că promisiunea unei prime, oricât ar fi ea de consistentă, are puține șanse să îi pună și mai mult la muncă. Atunci ce îi motivează să își facă treaba?

Răspunsurile vin de la românul care a coordonat fuziunea unei companii cu peste 90 000 de angajaţi, de la un triplu campion mondial paralimpic, de la cel care a făcut din mitul ciobanului o poveste de succes pe marile ecrane și de la unul din top 15 gânditori de business din lume.

Ei vor fi speakeri la evenimentul HR DRIVE, din 14 octombrie, de la Hotelul Marriott :

  • Daniel Pink, autor de bestselleruri
  • Marcel Cobuz – CEO Lafarge Maroc
  • Eduard Novak, câștigător al Paralimpicelor din 2013
  • Dragoș Lumpan, inițiatorul mișcării ”Transhumanța”
  • Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei"
  • Edmond Niculuşcă, cunoscut pentru proiectele dedicate salvării și conservării patrimoniului și memoriei Bucureștilor.

 

“Banii aduc sau nu fericirea?”

A fost nevoie de 120 de ani de studii pentru ca vechea zicală românească să fie susținută de statistici. Într-o sinteză a peste 15.000 de răspunsuri ale angajaților, motivarea arată așa: 40% vin la serviciu pentru a avea siguranța statutului, alți 20%  pentru putere sau posibilitatea promovării și numai 2% o fac strict pentru salariu. (vezi studiu)

 

Pune preț pe motivare

Pentru Daniel Pink, motivarea dată de bani este un mit. Autorul de bestseller susține că angajații trebuie să primească autonomie, măiestrie și scop: ”ființa umană caută un scop superior în tot ce face, iar ceea ce determină cea mai adâncă motivație este conectarea la o cauză mai mare decât noi. Pentru asta, angajatorii pot să-i ajute pe subordonați să evadeze din rutina activităților zilnice și să conecteze munca lor cu oameni și valori, dublate de o cantitate mai mare de autonomie și măiestrie”. Mai multe despre Daniel, aflați de pe pagina sa.

Marcel Cobuz, CEO Lafarge Maroc, este unul din cei mai de succes român de peste hotare, care a realizat cea mai mare fuziune - Lafarge Holcim, din domeniul materialelor de construcție, rezultând o companie cu peste 90 000 de angajaţi. Detalii, aici.

Eduard Novak este un exemplu de voință de fier, ambiție și dorință de a învinge. Acum 18 ani a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a ramas cu un handicap locomotor. Nu doar că s-a recuperat, ci a devenit campion paralimpic, triplu campion mondial, dar și un manager de succes. Mai multe, aici.

Dragoș Lumpan, artist vizual - fotograf și cineast. A dus ciobanul român pe marile ecrane ale lumii. Proiectul “Ultima Transhumanță” prezintă drumul, de câteva sute de kilometri, pe care ciobanii îl parcurg toamna și primăvara, între munte și câmpie, pentru a hrăni și proteja turmele.  În 2010, Dragoș a extins întregul proiect în mai multe țări: Albania, Grecia, Italia, Marea Britanie si Turcia, iar pelicula i-a adus numeroase premii.

Edmond Niculușcă, tânărul dedicat salvării și conservării patrimoniului și memoriei Bucureştilor. În 2010, a inițiat proiectul de trasee-culturale pietonale „Cu bastonul prin București”, care dă ocazia turiștilor, dar și bucureștenilor, să descopere misterele și bogățiile culturale și arhitecturale ale Capitalei. De ce spune Edmond că iubește Bucureștiul mai mult decât ar trebui, află aici.

Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Autor a peste 350 lucrări, dintre care peste 160 publicate în reviste de specialitate și citate de peste 2000 despre structura nucleului atomic. Povestea lui Nicolae Zamfir este fascinantă. Începând cu pregătirea lucrării de doctorat şi până în prezent, activitatea profesională a lui Nicolae Zamfir, despre care puteți afla detalii aici,  a fost centrată pe studiul structurii nucleului atomic.În cadrul sesiunii DRIVEchampions, Nicolae Zamfir ne va vorbi despre excelenţa în domeniul ştiintific, despre decizia de a părăsi Universitatea Yale din SUA în 2004 şi a veni la conducerea celui mai mare centru ştiinţific internaţional din estul Europei - ELI-NP - locul în care se construieşte cel mai puternic laser din lume.

Află de la ei de ce fericirea angajatului stă mai mult în afara portofelului decât în interiorul lui, la conferința HR DRIVE, din 14 octombrie, de la Hotelul Marriott. 

Ivona Rosu

PR Specialist, Tudor -Specialist in comunicare

Despre TUDOR Communication

TUDOR Communication este agenția de PR și Branding Personal care îți transformă realitatea într-o poveste de succes. Comunicăm și te promovăm strategic pentru a fi cunoscut, puternic și influent.

Contactați

Blv. Unirii, nr. 18, bl. 5, sc. B, et. 4, ap. 13, sector 4, București

0753.096.526

[email protected]

tudor-communication.ro